جلیلی در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما:منتخب مردم باید از همان فردای روز انتخابات وارد ایجاد حماس

ساخت وبلاگ
در عرصه فرصت‌ها نیز باید بتوانیم تمام فرصت‌های کشور را به موقع و درست هدایت کنیم؛ ساختار اجرایی کشور باید به گونه‌ای باشد که ظرفیت‌های نهفته کشور در حوزه نرم‌افزار و سخت افزار آزاد شود. بعضاً الان شاهدیم که در حوزه اقتصاد، آحاد جامعه بیشتر نگرانند که اگر بخواهند ظرفیتی را اجرا کنند، ساختار اجرایی کشور مانع آنهاست.

به گزارش ستاد حیات طیبه و به نقل از فارس، سعید جلیلی نامزد انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری در اولین برنامه تلویزیونی خود، درحالی که مهمان گفت‌وگوی ویژه خبری بود، در پاسخ به این سؤال که چرا در دقیقه ۹۰ وارد عرصه انتخابات شدید، اظهار داشت: به هر حال عرصه ریاست‌جمهوری عرصه مهمی است و وظیفه سنگینی بر عهده رئیس‌جمهور است.

نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه کسانی که وارد این عرصه می‌شوند باید شناخت کافی از وضعیت کشور داشته باشند، تصریح کرد: باید دید این افراد چه ظرفیتی دارند که وارد این عرصه شده‌اند و به دلیل اینکه یک عرصه رقابت است باید دید چه افراد دیگری حضور دارند و با یک نگاه تکلیف‌مدارانه وارد شد.

گفت وگوی ویژه خبری

وی افزود: اگر افراد دیگر قوی‌تر و جدی‌تر بودند و این وظیفه را به شکل بهتری می‌توانند انجام دهند این وظیفه ساقط می‌شود در غیر این صورت تکلیف قطعی است.

جلیلی با بیان اینکه فردی که وارد این عرصه می‌شود باید با قدرت حضور پیدا کند، افزود: شناخت من از کشور با توجه به حوزه کاری که در آن هستم موجب شد برای خود این تکلیف را قطعی بدانم.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در پاسخ به سؤالی درباره برنامه‌های اقتصادی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین کارویژه‌های رئیس‌جمهور پرداختن به موضوع اقتصاد است و از مهمترین انتظارات و سؤالات مردم این است که در حوزه اقتصاد چه اتفاقی رخ بدهد. در واقع منتخب مردم پس از حماسه سیاسی روز انتخابات باید از فردا وارد ایجاد حماسه اقتصادی شود.

وی اضافه کرد: در عرصه اقتصادی ظرفیت‌های خوبی به لحاظ بررسی‌ها و قوانین داریم و اسناد بالادستی نیز فراوان است.

 

جلیلی بر همین اساس به سند چشم‌انداز ۲۰ ساله، سیاست‌های نظام و برنامه ۵ساله اشاره و تصریح کرد: قوانین مجلس نیز مثل هدفمندی بسیار مهم هستند، اصل ۴۴ و بودجه سالانه نیز از ظرفیت‌های عمومی است که خود این موارد یک فرصت برای ایجاد حماسه اقتصادی به شمار می‌رود.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با تأکید بر اینکه یک مجموعه کار کارشناسی انجام و مسیر قانونی طی شده است، افزود: کسی که در این عرصه وارد می‌شود باید این موضوع را مطرح کند که چگونه می‌خواهد اجرا نماید چرا که در بحث اقتصادی برنامه‌ها و سیاست‌های کلی وجود دارد اما متأسفانه بعضاً اجرا نشده است.

 

وی با تأکید بر اینکه کسی که در این عرصه می‌آید باید برنامه اجرایی خود را مطرح کند، یادآور شد: باید به بحث تورم، اشتغال و هدفمندی یارانه‌ها که موضوع اساسی است پرداخته شود و سؤال اینجاست که چگونه انجام دهیم.

جلیلی با تأکید بر اینکه حوزه اقتصاد حوزه فرصت‌ها و تهدیدهاست، گفت: برخی تهدیدها در حوزه اقتصادی از بیرون به کشور متوجه شد و برخی هم داخلی هستند.

وی ادامه داد: باید بتوان این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد، گفت: باید برای آنها برنامه‌ریزی صورت گیرد.

جلیلی با بیان اینکه یکی از بحث‌هایی که سال‌ها در کشور مطرح بوده است قطع وابستگی به نفت است، افزود: قرار بود در پایان برنامه چهارم این امر محقق شود و اگر خوب اجرا می‌شد شاید برخی موارد در عرصه تحریم در موضوعاتی مثل نفت عملاً منتفی بود.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم با گفت: تصور نمی‌کنم هیچ یک از کاندیداها در صدد منکر شدن این موضوعات باشند؛ باید آنچه قانون شده و سند بالادستی است امروز به خوبی اجرا شود و در مرحله آسیب‌شناسی نیز آسیب‌های آن را برطرف کرد.

گفت وگوی ویژه خبری

وی با تأکید بر اینکه یکی از بحث‌های اساسی در برنامه دولت باید سامان دادن در ساختار اجرایی در حوزه اقتصادی باشد، گفت: یکی از خدمت‌ها این است که ساختار اجرایی، اداری ما در حوزه اقتصاد با ظرفیت‌ها و شرایط امروز چه به لحاظ تهدید و چه فرصت متناسب شود.

جلیلی با بیان اینکه برخی توطئه‌ها از سوی دشمن وجود دارد، ‌افزود: ساختار ما باید یک ساختار قوی باشد تا پاسخگوی آن شود و تمام ظرفیت‌ها و فرصت‌های کشور را به خوبی مدیریت و هدایت کرد.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم بر همین اساس یکی از ظرفیت‌های خوب کشور را در عرصه اقتصادی فرصت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری دانست و گفت:‌آحاد جامعه که می‌خواهند در عرصه اقتصاد فعالیت کنند باید ساختار اجرایی، اداری آنها را به جلو ببرد نه اینکه برعکس باشد چرا که در حوزه اقتصاد مردم بیشتر نگران این مسئله هستند که اگر ظرفیتی به کار ببرند این ساختار مانع آنها باشد و در واقع نباید اینگونه شود.

جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: ‌حدود ۱۰ سال پیش یکی از وزرا در تلویزیون علت واردات بنزین را اینگونه عنوان کرد که صرفه اقتصادی نداریم که همین موضوع یک مجرا و بستر برای تحریم بنزین شد اما با ظرفیت‌هایی که ایجاد شد به گونه‌ای عمل کردیم که نه تنها بنزین را برای خود در کشور مهیا کردیم بلکه صادرات هم داشتیم.

جلیلی در ادامه با بیان اینکه ما ظرفیت‌های خوبی در تولید داخلی داریم و ساختار اجرایی اقتصاد باید اصلاح شود تا راه تولید نیز باز شود ادامه داد: یکی از ضرورت‌های اقتصاد این است که باید ساختار اجرایی، اداری ما در این حوزه متناسب با شرایط باشد به گونه‌ای که بتواند پاسخگوی تهدیدات باشد.

نامزد انتخابات یازدهم با طرح این پرسش که آیا مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌هاست یا مسائل داخلی، تصریح کرد: ممکن است به خاطر برخی تحریم‌ها به اقتصاد کشور شوک وارد شده باشد اما اگر بتوان آنها را مدیریت کرد به گونه‌ای که تبدیل به فرصت شود برای این بحث‌ها برنامه‌ای صحیح داشته باشیم.

وی با تأکید بر اینکه نباید زمان را از دست داد و باید با نگاه جامع تدابیری را بیاندیشیم خاطرنشان کرد: یک راهبرد صحیح در عرصه اقتصاد، اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه ما سال گذشته با همه فشارها حدود ۵۲ میلیارد دلار واردات داشتیم در حالی که صادرات غیر نفتی ما حدود ۴۱میلیارد دلار بود، افزود: در واقع می‌بینیم که تنها ۱۱میلیارد دلار اختلاف وجود داشت که مجبور به استفاده از فروش نفت شدیم. از این رو یکی از این عرصه‌های فشار حوزه نفت است که ما باید اقتصاد بدون نفت را رقم بزنیم.

جلیلی ادامه داد: بحث دیگر فشارهایی است که در عرصه صادرات علم و فناوری وارد می‌شود در حالی که ما نیروهای تحصیل کرده و متخصصی داریم که اگر پای کار بیایند می‌تواند به تولیدات دانش‌بنیان معطوف شود.

نامزد انتخابات یازدهم به لزوم فعال شدن ظرفیت ترانزیت و استفاده حداکثری از ظرفیت آن برای ایجاد فرصت اشتغال و درآمد اشاره کرد.

گفت وگوی ویژه خبری

وی در خصوص بحث عدالت خاطرنشان کرد: عدالت و پیشرفت با هم مرتبط هستند و طبق فرمایش امام علی(ع) در عدالت است که پیشرفت شکل می‌گیرد. از این رو باید به این مسئله باور داشت.

جلیلی به لزوم فراهم شدن فرصت‌های برابر برای آحاد جامعه اشاره کرد و گفت: اگر آحاد جامعه احساس تبعیض نکنند حتماً پیشرفت به دنبال آن می‌آید.

نامزد انتخابات یازدهم بر همین اساس با تصریح بر اینکه عدالت را می‌توان در سه حوزه اقتصاد مورد توجه قرار داد، خاطرنشان کرد: مرحله اول مرحله تخصیص منابع است که باید بر مبنای عدالت باشد؛ مرحله دوم عدالت در عرصه تولید و مرحله سوم عدالت در عرصه مصرف است.

وی با بیان اینکه زمانی دولت خودش انحصاراتی داشت که باعث می‌شد فرصت‌های اقتصاد به خوبی توزیع نشود، یادآور شد: البته در حال حاضر وضع بهتر شده است اما در بخش خصوصی نیز برخی انحصاراتی وجود دارد که بر خلاف عدالت است.

جلیلی به لزوم اجرای عدالت در عرصه فرهنگ اشاره کرد و تصریح کرد: عدالت رسانه‌ای نیز موضوعی است که باید به آن توجه شود چرا که در عرصه رسانه سهم شهرستان‌ها و استانها بسیار اندک است. بنابراین ما به یک عدالت ساختاری نیازمندیم.

نامزد انتخابات یازدهم با اشاره به پرونده سه هزار میلیاردی و بحث‌هایی که در یک سال گذشته به دلیل فشارهای اقتصادی منجر شد، ادامه داد: اگر در سازوکار اقتصادی بتوان با سازوکار خود آن عرصه کار را پیش برد از بسیاری مفاسد جلوگیری خواهد شد.

وی بر همین اساس با تأکید بر اینکه در موضوع فساد سه هزار میلیاردی اول خود دولت باید مدعی باشد قبل از اینکه یک نهاد نظارتی مدعی شود خاطرنشان کرد: حتی خود بانک مرکزی و بانک‌های عامل باید در این زمینه مدعی باشند.

جلیلی با اشاره به ۷۰هزار میلیارد تومان معوقات بانکی ادامه داد: این ۷۰هزار میلیارد تومان رقم قابل توجهی است.

وی با بیان اینکه یکی از بحث‌های اساسی که ما در دبیرخانه دنبال می‌کردیم این بود که این ۷۰هزار میلیاردی که امروز از آن بحث می‌کنیم حدود ۱۱٫۴میلیارد تومان آن دست ۶ نفر است،‌ افزود: اگر بخواهیم این رقم را کوچکتر کنیم باید گفت که آن شش نفر اول نزدیک ۳۷۰۰میلیارد در اختیارشان بود. چیزی که برابر یارانه‌ای است که در سال در یک ماه به ۷۰میلیون نفر داده می‌شود و از سوی دیگر این ۶ نفر در کار تولیدی هم نیستند و آن وقت می‌گوییم که نقدینگی زیاد شده است.

جلیلی با اشاره به ایجاد سامانه‌ها و مراکز اطلاعات اقتصادی به جلساتی در دبیرخانه شورای امنیت و کلید خوردن این مسائل اشاره کرد و گفت: پورتال ارزی و سامانه سنا برای صرافی‌ها و پورتال تجاری و سامانه اقتصادی از مسائلی بود که کلید خورد و بخشی از آنها به نتیجه رسیده است.

نامزد انتخابات یازدهم با تأکید بر اینکه تقاطع این سامانه‌ها مانع از ایجاد فساد می‌شود، اضافه کرد: اگر این مسائل ایجاد شده بود مفاسدی از جنس ۳هزار میلیارد بروز نمی‌کرد و می‌توان با این سازوکار جلوی مفاسد را گرفت.

وی در پاسخ به سؤال مجری برنامه که از جلیلی در خصوص اظهارات اخیرش در زمینه گفتمان اسلام ناب پرسید، پاسخ داد: اندیشه دینی موجب حیات می‌شود و انقلاب اسلامی نیز برگرفته از این تفکر است؛ ایمان یک باور نیست بلکه یک تجربه نیز هست و ما هرچه به این ایمان نزدیکتر شده‌ایم موفقیت‌های بسیاری به دست آوردیم.

جلیلی بر همین اساس به عرصه اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: روز گذشته سالگرد فتح خرمشهر بود؛ با وجود اینکه تمام دنیا در مقابل ایران ایستاد اما ایران وارد دفاع شد و حتی یک وجب از خاک خود را هم از دست نداد و در واقع این گفتمان اسلام ناب بود که توانست این پیروزی را برای ما به ارمغان آورد و امروز بعد از ۲۵ سال دیگر کسی نمی‌تواند نگاه طمع به ایران داشته باشد.

جلیلی تأکید کرد: بر اینکه این گفتمان می‌تواند در حوزه فرهنگ، اقتصاد و سیاست‌خارجی نیز برای ما ظرفیت ایجاد کند.

نامزد انتخابات یازدهم در پاسخ به سؤال مجری که از وی پرسید رابطه دولت شما با آمریکا در کشورهای منطقه چگونه خواهد بود، اظهار داشت:‌سیاست خارجی در هر کشوری به مثابه یک پارادایم است که اصول، اهداف و منافعی دارد که در این چارچوب قرار می‌گیرد.

وی افزود: بر اساس نقاط مشترک سیاست‌ خارجی کشورها می‌تواند زمینه تفاهم و نقاط افتراق نیز می‌تواند موجب تهدید باشد و تقابل ایجاد کند لذا از مهمترین ظرفیت‌های ما گفتمان اسلام ناب است که برای کشورمان تولید اقتدار و عزت داشته است.

جلیلی ادامه داد: ‌این که گفته می‌شود در موضوع حل مشکل سوریه باید ایران در ژنو ۲ شرکت کند نشان‌دهنده این است که آنها می‌دانند اگر ایران نباشد این موضوع حل نمی‌شود.

وی تصریح کرد: عرصه سیاست خارجی عرصه رویارویی اراده‌هاست و کسی نمی‌تواند در بسیاری از موضوعات بین‌المللی و منطقه‌ای ظرفیت‌های ایران را انکار کند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در عین حال به حضور ایران در مقابل ۶ کشور اشاره کرد و گفت: این شش کشور در مقابل ایران عقب‌نشینی می‌کنند و این ناشی از همان گفتمان انقلاب اسلامی است.

وی با تأکید بر اینکه مزیت نسبی سیاست خارجی ما در این است که در برابر چند قدرت استعمارگر بایستد یادآور شد: آنها می‌خواهند انحصاراتشان حفظ شود و ما می‌خواهیم آنها را بشکنیم چرا که در این صورت می‌توانیم در علم و مسئله هسته‌ای پیشرفت کنیم.

جلیلی با تأکید بر اینکه ما در سیاست خارجه فرصت‌ها و ظرفیت‌های بسیاری داریم افزود: ما با ۱۲۰ کشور جهان که جنبش عدم تعهدها را تشکیل می‌دهند نقاط مشترک زیادی داریم که همین مسئله فرصت‌های زیادی را برای ما ایجاد می‌کند.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم در پاسخ به این سؤال که آیا شما نقدها را می‌پذیرید و به مخالفان خود گوش خواهید داد،‌گفت: یکی از بحث‌های گفتمان اندیشه دینی و آموزه‌های مهم دینی این است که کسی که در مقام مسئولیت قرار می‌گیرد گوش شنوا برای مردم داشته باشد.

وی اضافه کرد: از این منظر به مردمی که نه تنها رأی دادند و پشتیبانی کردند بلکه بیشترین فداکاری را در این عرصه داشته‌اند باید دید که چه می‌خواهند و این در واقع گفتمان دینی است و باید در بین کارگزاران نظام اسلامی به عنوان یک وظیفه جاری و ساری باشد.

جلیلی در عین حال به نظام و دولت پاسخگو اشاره کرد و یادآور شد: باید در این مسئله شاخص وجود داشته باشد.

این نامزد ریاست‌جمهوری یازدهم افزود: باید نخبگان را در بحث‌های کلان کشور مشارکت داد و اینگونه نیست که یک دولت ادعا کند در همه عرصه متخصص است.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه قانونگرایی را تا کجا ادامه می‌دهید و آیا از روی نزدیکان خود رد می‌شوید، گفت: این یک بحث بدیهی است چرا که قانون باید فصل‌الخطاب باشد.

جلیلی بر همین اساس به مقام ولایت فقیه به عنوان فصل‌الخطاب اشاره کرد و گفت: بعد از آن خود قوانین است که تعریف شده و طبیعی است که باید آنها را انجام داد و نباید برای برخی گارانتی ضمانی باشد و همه باید مساوی باشند.

فیلم و صوت این گفتگو در ادامه می آید:

 

 

دانلود فیلم

پخش آنلاین و دانلود صوت

حامیان دکتر جلیلی شهرستان خمینی شهر...
ما را در سایت حامیان دکتر جلیلی شهرستان خمینی شهر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد سلیمی jalili-kh بازدید : 808 تاريخ : يکشنبه 5 خرداد 1392 ساعت: 19:29

لینک دوستان

نظر سنجی

در انتخابات ریاست جمهوری 92 به کدام طیف رای می دهید .

خبرنامه